تقویت حافظه برای کنکور
اگر کنکور، آزمون وکالت، نظام مهندسی و آزمونهای مهم دیگر در پیشروی خود دارید حتما این مطلب را تا انتها با دقت بخوانید. تقویت حافظه برای کنکور یکی از اصلیترین کارهایی است که شما باید هر روز وقتی را برای آن اختصاص دهید. یادتان باشد که آماده نشدن برای چیزی، آماده شدن برای شکست هست. بنابراین در ابتدا حافظه خود را برای آزمونهای سخت آماده کنید.
در این مطلب پاسخ سوالات زیر را پیدا میکنید:
- چرا باید مغز خودمان را قبل از آزمونهای مهم آماده کنیم؟
- برای تقویت حافظه چه بخوریم؟
- خوردن قرصهای تقویت حافظه چه بلایی سرمان میآورد؟
- چرا باید از آموزشهای اینستاگرام و فضاهای شلوغ دوری کنیم؟
- اولین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ مغزتان را آماده کنید
- دومین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ افزایش عملکرد
- سومین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ یادگیری اصولی
- چهارمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ نقشه ذهنی
- پنجمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ خوراکیها
- ششمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ تنفس دیافراگمی
- هفتمین راهکار تقویت حافظه برای آزمون ـ خویشتن دوست باشید
- هشتمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ تمرینات تقویت حافظه
- حرف پایانی و پیشنهادی جذاب
اولین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ مغزتان را آماده کنید
مغز ما همانند عضلههای دیگر بدن است. اگر شما در باشگاه ورزشی از دستتان زیاد کار بکشید، بعد از چند ثانیه دیگر قادر به کار کردن با او نیستید. این اتفاق برای مغز شما هم صادق است. اگر اطلاعات زیادی را وارد مغزتان کنید، مغز شما به صورت خودکار اطلاعات قبلی خود را پاک میکند. دلیل آن هم این است که شما میخواهید حجم اطلاعات زیادی را به یکباره وارد مغز خودتان بکنید.
گنجایش مغز برای اطلاعات زیاد
مغز شما به این اطلاعات زیاد عادت ندارد و این باعث میشود که اطلاعات قبل را پَس بزند (مغز ما یک گنجایشی دارد) برای حجم اطلاعات بالا باید مغزمان را آماده کنیم. به خاطر همین هست که بعضی افراد چند ماه مطالعه میکنند و چند ماه هیچ مطالعهای ندارند.
دلیل علمی آن این است که زمانی که مغز خسته شود حس و حالی را در فرد ایجاد میکند که به سراغ یادگیری و مطالعه نرود. حتی اگر شما ارادهای قوی داشته باشید و به روشهای نوین مطالعه بپردازید، یادگیری خوبی ندارید و بعد از مدتِ کوتاهی تمام اطلاعات را فراموش میکنید. بنابراین تقویت حافظه برای قبل از آزمون بسیار مهم است و باید آن را جدی بگیرید. در ادامه راهکارهای خوبی به شما ارائه میشود.
برای مطالعه مقاله “روش حفظ سریع مطالب” کلیک کنید
دومین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ افزایش عملکرد
آمیگدال در بخش کوچکی از سیستم لیمبیک مغز وجود دارد که وظیفه به خاطر سپاری اطلاعات را دارد. حین انجام کارهای دیگر نمیتوانیم خوب یاد بگیریم. زیرا آمیگدال نمیتواند به خوبی اطلاعات را در ذهن نهادینه کند. در اینستاگرام هر چقدر پیجهای بیشتری را فالو کرده باشید، یادگیری خوبی ندارید.
طبیعتا اگر خودتان چندین پیج را همراهی کرده باشید، همین الان این موضوع را درک کردهاید. اینستاگرام به خاطر شلوغی زیاد، فضای خوبی برای یادگیری و آموزش نیست. به همین دلیل مجموعه بهارمن تصمیم گرفته است که آموزشهای خود را در واتسآپ برای همراهان خودش ارسال کند. این کار به نیروی انسانی زیادی نیاز دارد و برای مجموعه بهارمن هزینه بردار است. اما ارزشش را دارد. یکی از راهکارهایی که باعث میشود حافظه بهتری داشته باشید، استفاده از روش جی تی دی است.
اقتصاد توجه
تمامی افراد در اینستاگرام با کارهای مختلف میخواهند توجه شما را درگیر خودشان کنند. توجه شما برای آنها به منزله پول در آوردن است. چون میتوانند از آمار بازدید پست و استوریهای خود، تبلیغات بگیرند. انرژی و توجه شما سرمایه بزرگی است، لطفا در اینستاگرام هدرش ندهید. هر کجا که میبینید بیهوده دارید سرمایههای خودتان را از دست میدهید، آن فضا را ترک کنید.
بنابراین در این بخش متوجه شدیم که هنگام یادگیری، حواسپرتیها را به حداقل برسانیم و عمق یادگیری خود را بیشتر کنیم. یادتان باشد که هنگام مطالعه گوشی موبایل را کنار خود قرار ندهید تا آمیگدال مغزتان به خوبی کار خودش را انجام دهد.
تقویت حافظه حسی
ما سه نوع حافظه داریم که شامل حافظه حسی، حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت است. یکی از دلایلی حواس پرتی، نداشتن حافظه حسی قدرتمند است. در هر ثانیه اطلاعات زیادی به مغز ما وارد میشود. مثلاً همین الان که در حال مطالعه این مقاله هستید، اطلاعات زیادی وارد مغزتان میشود از جمله وزن لباستان روی بدنتان، یا صداهای محیط و…
به هر چیزی که توجه کنید از حافظه کوتاه مدت به حافظه حسی شما میرود. مثلا شما که در حال مطالعه این مطلب هستید، بخاطر توجهتان، موضوعات مطلب تقویت حافظه برای کنکور به حافظه کوتاه مدت شما میرود. بنابراین اگر روی حافظه حسی کار کنیم، انتقال اطلاعات به حافظه کوتاه مدت راحتتر انجام میشود. برای قوی کردن این حافظه پیشنهاد میکنم مقاله افزایش تمرکز را مطالعه کنید.
سومین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ یادگیری اصولی
- تا به حال به این فکر کردهاید که در طول روز باید چند کتاب را مطالعه کنید؟
- تنوع درسی واقعا تا چه اندازه مهم است؟
- در طول روز چند کتاب را برای کنکور مطالعه کنیم؟
مغز شما تنوع را دوست دارد و این که مباحث مختلفی را در طول روز مطالعه میکنید باعث ترشح دوپامین میشود. همچنین هنگام آزمون شما باید در مدت زمان کمی پاسخ تستها و سوالات مختلفی را بدهید و اگر تنوع درسی شما بالا باشد میتوانید تستهای آزمون را بهتر پاسخ بدهید.
اما…
تنوع درسی زیاد به از لحاظهایی خوب نیست. اگر تنوع درسی زیاد از حدی داشته باشیم، نتیجه معکوس میگیریم. زمانی که ما حین درسهای مختلف استراحت میکنیم یا میخوابیم، مغز ما شروع به دسته بندی اطلاعات میکند. اگر تنوع درسی برای مغز ما زیاد باشد مباحث مختلف را در هم مخلوط میکند. به عنوان مثال اگر شما درس شیمی، فیزیک و ریاضی خوانده باشید، مباحث ریاضی را در فیزیک دسته بندی میکند، شیمی را در فیزیک و…
برای این که حافظه بهتری حین آزمون داشته باشیم، بهتر است تنوع درسی کمی در طول روز داشته باشیم. اما بهترین تعداد تغییر درسها چه مقدار است؟
بهترین تنوع درسی
بهترین تنوع درسی که میتوانید داشته باشید، چهار عدد است. نکته مهمتر این است که هنگام تغییر درس خود، حتما 20 دقیقه استراحت درست و اصولی داشته باشید. این 20 دقیقه به شما کمک میکند که اطلاعات در جای درستی از مغزتان تثبیت شوند. مغز ما در زمان های استراحت اطلاعات را به قسمت های مختلف مغز انتقال میدهد.
برای مطالعه مقاله “بهترین زمان یادگیری” کلیک کنید
چهارمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ نقشه ذهنی
نقشه ذهنی یا مایند مپ یک روش خلاصه نویسی مبتنی بر مغز است. به شما کمک میکند که:
- یادگیری خود را به 5 برابر برسانید
- سرعت مرور خود را حداقل 10 برابر بیشتر کنید
- از دونیم کره مغز خود در یادگیری استفاده کنید
- یک کتاب درسی خود را در یک برگه خلاصه کنید
برای مطالعه مقاله “آموزش نقشه ذهنی” کلیک کنید
یکی از مهارتهای ضروری که بهتر است یاد بگیرید، مهارت رسم نقشه ذهنی است. یادتان باشد که این مهارت را تعداد کمی از افراد دارند. شما میتوانید با یادگیری این مهارت به راحتی از دیگران سبقت بگیرید.
پنجمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ خوراکیها
استرس دشمن بزرگ حافظه است. خوردن قهوه قبل از ساعت 11صبح به هیچ عنوان توصیه نمیشود. زیرا سطح کورتیزول شما را افزایش میدهد. همین امر باعث میشود که استرس شما بیشتر شود. از مصرف قهوه در صبحانه خودداری کنید. همچنین به هیچ عنوان از قرصهای شب آزمون استفاده نکنید چون در بلند مدت نتایجی فاجعهباری برای شما به همراه میآورد.
تقویت حافظه با مغزیجات
تا جایی که میتوانید از مصرف خوراکیهای شیرین مثل شکلات قندی و شیرینیجات خودداری کنید. به جای آن از مغزیجات استفاده کنید. توت خشک، انجیر خشک، خرما، عسل و شکلات تلخ از بهترین خوراکیهایی هستند که میتوانید استفاده کنید.
ششمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ تنفس دیافراگمی
اگر تنفس دیافراگمی داشته باشید، میتوانید حجم بیشتری از هوا را وارد ریههای خود کنید. حجم هوای بیشتر یعنی رسیدن اکسیژن بیشتر به اندامهای مختلف بدن از جمله مغز.
برای مطالعه مقاله “چگونه صبح زود سرحال بیدار شویم” کلیک کنید
خب حالا چگونه تنفس دیافراگمی داشته باشیم؟
لطفا یک نفس عمیق بکشید. اگر قفسه سینه شما به جلو حرکت کرد، یعنی تنفس درست و اصولی ندارید. اما اگر شکم شما به سمت جلو حرکت کرد یعنی تنفس دیافراگمی دارید و میتوانید هوای بیشتری را وارد ریههای خود کنید. دقت کنید که بچههای نوزاد چگونه نفس میکشند. آنها شکمشان به سمت جلو حرکت میکند.
هفتمین راهکار تقویت حافظه برای آزمون ـ خویشتن دوست باشید
مغز ما به احساسات ما پاسخ میدهد و این به خاطر ساختار ذهن است. اگر شما به خود بگویید که خنگ هستم، فراموشکارم، همه چیزو یادم میره و…
فراموشی برای شما بیشتر میشود. بخواهم راحت بگویم باید کاری کنید که مغزتان به شما بگوید دمت گرم. هوای مغزتان را داشته باشید. او به طرفداری شما نیاز دارد. هیچ زمانی نباشد که با افکار و رفتار خود او را تخریب کنید.
هشتمین راهکار تقویت حافظه برای کنکور ـ تمرینات تقویت حافظه
در ابتدای متن متوجه شدیم که باید مغز خودمان را برای آزمونها آماده کنیم. تمرینات مختلف بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید مغز خود را به چالش بکشید و آن را برای آزمونهای مهم آماده کنید. یکی از این چالشها یاد گرفتن مهارتهای جدید است. اگر میخواهید برای آزمون مهم خود مهارتی هدفمند را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنم مهارتهای مطالعه را یاد بگیرید. مهارتهایی مثل تندخوانی، نقشه ذهنی، تمرکز و…
برای خواندن مقاله آخرین روزهای مانده به کنکور 1402 و اطلاعات بیشتر درباره اقدامات قبل از کنکور روی لینک زیر کلیک کنید!!
((آخرین روزهای مانده به کنکور 1402))
حرف پایانی و پیشنهادی جذاب
تحقیقاتی که در دانشگاههای برتر دنیا مثل دانشگاه کینگز کالج لندن و دانشگاه هاروارد انجام شده است، نشان میدهد که 80 درصد افرادی که به موفقیت تحصیلی میرسند، مهارتهای مطالعه را یاد گرفتهاند. یک بار برای همیشه مهارتهای مهم مطالعه را یاد بگیرید. یادتان باشد که آزمونهای مهم مسیر زندگی ما را تغییر میدهند. پس تقویت حافظه برای کنکور از اهمیت بالایی برخوردار است که در این مطلب تکینکهای آن را یاد گرفتیم. موفق باشید.
استاد حامدی لطفا درباره ی راحت حفظ کردن و ماندگاری شعر هم مقاله بذارید
سلام و درود مریم خانم عزیز
در جلسه آخر دوره نخبگان که شرکت کردید، این موضوع رو به صورت کلی توضیح دادیم.
به اون قسمت برسید، متوجه میشید که چجوری هر محتوایی رو سریع حفظ کنید.
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
سلام و درود 🦋
مقاااله خیلی عالی و مفید بود 🧡
دمتون گرم مقاله ی خیلی خوب و مفیدی بود واقعا👌💯🌹🌹
مغز ما دقیقا مثل یک ماهیچس و اگر باهاش تمرین نکرده باشیم و بخواهیم یهو حجم زیادی از اطلاعات رو وارد اون بکنیم، اطلاعت قبلی پاک میشه و باعث میشه بیشتر حافظه ی خودمون رو از دست بدیم و باید با یادگیری مهارت های مختلف اون رو تقویت کنیم تا بتونیم استفاده ی خیلی بهتری از اون در زندگیمون داشته باشیم 👌💯
تنوع 4 درس در روز خیلی برام جالب بود و به نظرم این 4 درس اصلا نباید همش اختصاصی باشه و باید عمومی و اختصاصی در این 4 واحد مطالعه پخش کرد تا بازدهی بهتری داشته باشیم. استفاده از نقشه ی ذهنی هم خیلی مؤثره و قدرت یادگیری و مرور مارو برای مطالب درسی چندین برابر میکنه چون هر دو نیمکره ی مغز رو فعال و درگیر میکنه. تنفس دیافراگمی هم خیلی مؤثره و باعث میشه حجم اکسیژن بیشتری وارد بدن بشه.
خیلی ممنونم ازتون 🌹👌💯❤️❤️❤️
سلام و وقت بخیر مرسی از مقاله مفیدتون 😍❤
هرکجا میبینید که بیهوده سرمایه خود را از دست میدهید اون فضا رو ترک کنید…
تو این مقاله راهکار های مغز رو یادگرفتیم که به ترتیب به این صورت بود: ۱. مغزمان را اماده کنیم و یکدفعه حجم عظیمی از اطلاعات را وارد مغز خود نکنیم
۲. افزایش عملکرد که حین انجام کار های دیه نمیتونیم خوب یاد بگیریم و اینکه در هنگام یادگیری حواس پرتی هارو به حداقل برسانیم و عمق یادگیری را بیشتر کنیم ۳. یادگیری اصولی داشته باشیم و تنوع درسی در روز تا ۴ تا درس ۴. نقشه ذهنی و خلاصه کردن مطالب ۵. خوراکی ها که صبحانه قهوه نخوریم و خرما انجیر خشک و… برای تقویت حافظه خوبن ۶. تنفس دیافراگرمی که در هنگام دم شکم به جلو حرکت کند ۷. خویشتن دوست باشیم و از خودمون طرفداری کنیم ۸. تمرینات تقویت حافظه و یادگیری مهارت های جدید مثل مهارت مطالعه
💙💙
باسلام
برای آمادگی مغز وتقویت حافظه یکسری تکنیک هایی وجود دارد مانند آماده کردن مغز،افزایش عملکردمغز،یادگیری اصولی،نقشه ذهنی،خوراکی ها،تنفس دیافراگمی،خویشتن دوست بودن وانجام یکسری تمرینات مانند آموزش مهارت های جدید.
نقشه ذهنی بسیار مهم است چون باعث یادگیری ۵برابریمی شودوسرعت مرور ده برابر می شود وازدونیمکره مغز استفاده شده ویک کتاب در یک برگه خلاصه می شود باید حواسمان به تنوع درسی وبعداز آن استراحت درست باشد .نکات بسیار آموزنده ای در این مقاله ذکر شده بود استاد عزیز متشکرم
با عرض سلام
ممنون از مقاله خوبتون، خوراکی ها در حین مطالعه و آزمون خیلی تاثیر گذار هست، نوشیدن آب هم خیلی کمک می کنه به فعالیت بهتر مغز.
امید وارم که از توانمندی های مغزمون به خوبی استفاده کنیم.