چرا عمل نمی کنیم ؟

احتمالا به دنبال سوال چرا عمل نمی کنیم؟ هستید، هر چه قدر کتاب بخوانیم و دورههای آموزشی برتر ایران و دنیا را شرکت کنیم اگر اهل عمل نباشیم از جایی که هستیم به جایی که میخواهیم یعنی سرزمین رویاهایمان نمیرسیم، پس هیچ وقت به اندازه مطلوب اثرگذار متفاوت و ثروتمند نخواهیم بود.
در این مقاله قرار است موارد زیر را عنوان کنیم:
- چرا یاد می گیریم ولی عمل نمی کنیم؟
- اهل عمل نیستیم چون اهمال کاریم
- عمل نمیکنیم چون برنامهای نداریم
- ما عمل نمیکنیم چون فکر میکنیم هنوز آماده نیستیم
- ما عمل نمیکنیم چون میترسیم
- چون زیاد فکر میکنیم عمل نمیکنیم
چرا یاد میگیریم ولی عمل نمی کنیم؟
اهل عمل نیستیم چون اهمال کاریم:
اهمالکاری یکی از دلایل انجام ندادنن کارهایی است که باید انجام شوند. ما کارها را تعویق میاندازیم چون یا زیادی تنبلیم یا مشغول کارهای خیلی زیادی هستیم یا اینکه حال خوبی نداریم.
بعد از اینکه کارها را انجام نمیدهیم احساس گناه میکنیم و به خاطر عدم بهرهوری استرس میگیریم. همچنین به خاطر انجام ندادن کارها توسط دیگران غیرقابل اعتماد شناخته شویم. و ترکیب تمام این احساسات باعث میشود ما فردی اهمال کار شویم.
راهکار: برای شکستن چرخه اهمال کاری کارهای ناقص خود را کامل کنید و با انجام اقدامات درست فورا به جلو بروید. میتوانید از راهکارهای یک مشاور کمک بگیرید یا اینکه کتابهای مرتبط با این موضوع را بخوانید.
یکی از دلایل اهمال کاری میل ما به کامل و بینقص بودن کارها است. پس به خودتان یادآوری کنید چنین موضوعی در ابتدای مسیر ممکن نیست و بدترین بازیکن هم بهتر از یک تماشاچی است پس بهتر است آستینها را بالا بزنید و عمل کردن را آغاز کنید.
عمل نمیکنیم چون برنامهای نداریم:
وقتی برنامه و چشماندازی وجود ندارد کاملا طبیعی است که اقدامی هم وجود نداشته باشد. در این صورت بدون اشتیاق و کورکورانه کار میکنیم بدون اینکه به نتایج شایستهای دست پیدا کنیم و بازدهی مطلوبی هم از کارهای خود نمیگیریم.
راهکار: با ایجاد یک چشم انداز شخصی و نوشتن یک برنامه دقیق و منظم به خودمان کمک کنیم اجرای کارها آسان شود. میتوانید از یک مربی یا کوچ کمک بگیریم تا یک برنامه مرتب با حداقل خطا را بچینیم. با این کار عملگرایی برای شما آسان میشود و شما یاد میگیرید به مرور بدون کمک شخص دیگری برنامههای خود را تنظیم کنید و بینقص هم اجرایش کنید.
ما عمل نمیکنیم چون فکر میکنیم هنوز آماده نیستیم:
ممکن است ایدهها و نظرات بزرگی داشته باشیم، اما عمل نمیکنیم چون فکر میکنیم هنوز به اندازه کافی آماده نیستیم و بالاخره یک روز با آمادگی و توان کافی استارت کارها را خواهیم زد. با خیال راحت به شما میگویم این روز خوب هیچ وقت از راه نمیرسد… چرا؟
چون ما همیشه حس میکنیم به دانش آموزش و ابزارهای بیشتری نیاز داریم، و البته که همینطور است اما تمام این دانش و ابزار در طول مسیر تکمیل میشود و تا زمانی که شروع به عمل نکنید به طور دقیق نمیتوانید کارها را پیش ببرید و دید درست و دقیقی از نیازهای خود کسب کنید.
راهکار: به یاد داشته باشید دانش بدون تجربه ارزشی ندارد. شما تجربه نمیکنید مگر اینکه دانش خود را در عمل به کار ببندید. دانش و ابزار بیشتر در طول مسیر و با گذشت زمان تکمیل میشود. پس منتظر زمان عالی نباشید چون قطار زندگی هرگز منتظر شما نخواهد ماند.
ما عمل نمیکنیم چون میترسیم:
اکثر مواقه ما درست را از غلط تشخیص میدهیم و میدانیم چه چیزی به نفع ما است اما چون میترسیم حرکت نمیکنیم. ترس از شکست ترس از تایید نشدن ترس از تغییر یا پذیرش مسئولیت بیشتر یا حتی ترس از موفقیت و محبوبیت زیاد هم مانع انجام اقدامات درست است. چون تمام این کارها ما را از منطقه امن خودمان یعنی زندگی روزمره خارج میکند. اما مسئله این است که تا وقتی در این منطقه امن و راحتی به سر میبریم رشدی هم در کار نخواهد بود.
راهکار: با شرطی کردن ذهن خود و افزایش اعتماد به نفس خود میتوانیم از مناطق امن خود خارج شویم و بر ترسهای خود غلبه کنیم. گاهی اوقات یک اقدام کوچک میتواند نتایج بزرگی را بسازد به همین خاطر از ساخت عادتهای مفید شروع کنید تا جسارت این را پیدا کنید کارهای بزرگ را هم انجام دهید و حتی بیشتر به خودتان فشار بیاورید و کارهای بزرگتر انجام دهید.
چون زیاد فکر میکنیم عمل نمیکنیم:
فکر بیش از اندازه بر روی اینکه چه کارهایی باید انجام شوند، چطور میخواهیم انجام بدهیم، اصلا چرا باید انجامش بدهیم انرژی زیادی از ما میگیرد و بهرهوری ما را کاهش میدهد. این منجر به خستگی و ناامیدی میشود که ما را از انجام اقدامات لازم باز میدارد.
راهکار: دفعه بعدی که شروع کردید به زیادی فکر کردن، از جا بلند شوید و عمل کردن را آغاز کنید. هیچ کس دیگری قرار نیست کاری که برای ما است را انجام دهد، پس بنویسید لازم است امروز چه کارهایی انجام دهید تا فردا شما را به خواستههایتان برساند.
سخن پایانی
البته که نیازمند فکر کردن هستیم پس برای این کار زمان مشخصی را اختصاص بدهید، مثلا در پایان هفته تمام افکار و کارهای خود را به مدت یک ساعت بنویسید و بعداز آن لیستی از اقدامات حاضر کنید و حتی میتوانید برای کاربردیتر شدن این یک ساعت با رسم نقشه ذهنی برای خود یک برنامه دقیق بسازید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
این چه سواله واضحیه آخه!!!! خب معلومه که همه میدونن باید چه کار کنن تا موفق باشن! اما انجامش نمیدن چون باید هزینه سختی براش بدن! مثلا من میدونم دو هفته دیگه امتحان دارم و چون ساعتها یکجا نشستن و با تمرکز درس خوندن سخته, ترجیح میدم به خودم فشار نیارم و بزارم همون شب امتحان با یه ده پاس کنم تموم شه بره! یا من میدونم اگه پزشکی قبول بشم سطح زندگیم بالاتر از زندگی کارگری خواهد بود ,اما حاضر نیستم سختی سالها درس خوندن و خدمت تو مناطق محروم رو تحمل کنم پس همون حقوق بخورنمیر کارگری رو با فشار کمتر ترجیح میدم! کلا بنا به خلقت خداوند, مغز انسان دنبال راحت طلبیه!
اگه اهمال کار هستی پینهادم اینه 1 دقیقه وقت بذار بخون کمکت میکنه
فک کنم من اهمال کارم😕یا بعلت مشغله زیاد و خستگی اهمال کاری میکنم😭😭اما خیلی جاها هم عملگرا بودم
👏👏👏راهکارهای عالی ومفید
عالی بود