چگونه به قدرت پذیرش برسیم+5 نکته بهارمنی+ویدئو
قدرت پذیرش به شما توانایی تبدیل نقاط ضعف به ویژگیهای مثبت را میدهد. چگونه به قدرت پذیرش برسیم و چگونه میتوان با قدرت پذیرش نقاط منفی خود را تغییر دهیم؟ این موضوعی است که در مقاله قدرت پذیرش به آن میپردازیم و شما را با قانون پذیرش و تأثیرات شگفت انگیز آن آشنا میکنیم. با بهارمن همراه باشید.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ میدهیم:
- قدرت پذیرش چیست؟
- چگونه به قدرت پذیرش برسیم؟
- تفاوت مقاومت و پذیرش در زندگی چیست؟
- آثار پذیرش خود و دیگران چیست؟
صفات خدا در ما، با توجه به اینکه ما به عنوان خلقت خدا ساخته شدهایم، میتواند در ما برخی از ویژگیها و صفات الهی را نمایان سازد. این صفات شامل موارد زیر میشود:
عدالت: ما میتوانیم اصل عدالت را در روابطمان با دیگران حفظ کنیم و به عدالت و برابری عمل کنیم.
مهربانی و رحمت: با ابراز مهربانی، محبت و رحمت نسبت به دیگران، میتوانیم این صفت الهی را در خودمان نمایان سازیم.
شکرگزاری: تشکر و قدردانی از نعمتها و بخششهایی که خدا به ما عطا میکند، نشان از شکرگزاری و قدردانی از صفت بخشنده الهی است.
عفو و بخشش: ما میتوانیم در برابر خطاها و اشتباهات دیگران بخشش و عفو کنیم، همانند صفت بخشندگی خداوند.
صبر و استقامت: با صبر و استقامت در مواجهه با چالشها و دشواریها، میتوانیم این صفت الهی را در خودمان تقویت کنیم.
محبت و همدردی: با نشان دادن محبت و همدردی نسبت به دیگران، میتوانیم به صفت محبت و همدردی خداوند نزدیک شویم.
علم و دانش: با تلاش برای کسب دانش و آموختن، میتوانیم به صفت دانایی و حکمت الهی نزدیک شویم.
توجه داشته باشید که این تنها چند مثال از صفات خدا در ما است و هر فرد بر اساس تلاش و رشد شخصی خود میتواند این صفات را درون خود تقویت کند.
درست استفاده کردن از صفات خداوند در ما نیازمند آگاهی و تلاش فردی است. در ادامه، راهنماییهایی برای استفاده صحیح از صفات خداوند در ما آورده شده است:
آگاهی: برای استفاده درست از صفات خداوند در خود، نیازمند آگاهی و درک صحیح از این صفات هستیم. مطالعه و مطالعه بیشتر درباره صفات الهی میتواند به ما کمک کند تا آنها را در زندگی خود به کار ببریم.
تجربه: تجربه زندگی با صفات خداوند، از جمله عدل، مهربانی، بخشش و حکمت، میتواند به ما کمک کند تا آنها را در خود به تدریج نمایان سازیم. تجربه کمک به مردم، عفو و بخشش، و تمرین صبر و استقامت میتواند در این زمینه مفید باشد.
انعکاس و تأمل: همیشه در خودمان تأمل کنیم و ببینیم که چگونه میتوانیم به صفات الهی نزدیک شویم. بررسی اعمال و رفتارهای خود و تلاش برای بهبود آنها میتواند ما را به سمت نمایان کردن صفات خداوند هدایت کند.
عمل به عدالت و بخشش: با انعکاس عدالت و بخشش در روابطمان با دیگران، صفات الهی را در خود به نمایش بگذاریم. به دیگران با احترام برخورد کنیم و از بخشش و عفو بهره ببریم.
برای مشاهده دوره های رایگان استاد امیر حسین حامدی کلیک کنید.
قدرت پذیرش چیست؟
قدرت پذیرش، ذهن آگاهی در عمل است. این پذیرش فعال و بدون قضاوت تجربههای در لحظه است. تمرین قدرت پذیرش یعنی مشاهده بی سروصدا بدون نیاز به تغییر یا اصلاح آن لحظه. لحظه همان است که هست. مشاهده آرام یک مهارت چالش برانگیز است که نیاز به تمرین دارد.
ذهن ما به ندرت ساکت است. ما تمایل داریم به این فکر کنیم که چه اتفاقی باید بیفتد و چه چیزی نباید بیفتد، چه چیزی در گذشته اشتباه بوده و چه چیزی ممکن است در آینده اشتباه شود. ما با آنچه در نظرمان «اشتباه» است مبارزه میکنیم.
با تمرین میتوانیم سروصدا را خاموش کنیم، لحظه را بپذیریم و به آن پاسخ دهیم. با انجام این کار، همدلی را ترویج میکنیم، راهحلها و تغییر را تقویت میکنیم و سلامت همه روابط را بهبود میبخشیم.
بهارمن مطالعه مقاله «مهارت های موفقیت در زندگی چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
چگونه به قدرت پذیرش برسیم؟
برای رسیدن به قدرن پذیرش در زندگی باید چند نکته را بدانید و مواردی را در تغییر شخصیت خود و یا تربیت فرزندان خود اجرا کنید. پذیرش در زندگی نیازمند تمرین و تلاش و تکرار است، پس از همین حالا خود را آماده یادگیری و تکرار و تمرین قدرت پذیرش کنید.
1. نتایج اصل پذیرش در زندگی
مقاومت بسیار طبیعیتر از پذیرش است. بااینحال مبارزه با زندگی باعث ایجاد استرس، تعارض و قضاوت در مورد خود و دیگران میشود. پذیرش خود و دیگران آثار مثبتی دارد که ما را به آرامش دعوت میکند. در ادامه به آثار و نتایج مقاومت و اصل پذیرش میپردازیم.
ناراحتی و قضاوت
مقاومت در برابر اتفاقات و پیش آمدها، همیشه ناراحتی ایجاد میکند. ناامیدی و عصبانیت ما را به سمت قضاوت و حمله به خود و دیگران میبرد. این کار باعث میشود ایدههای نو و جدید خود را در زندگی زیر سؤال ببریم؛ اما هرکسی برای رشد و تغییر نیاز به همدلی – نه قضاوت ما – دارند.
اگر به موضوع این مقاله علاقه مند هستید، بهارمن مطالعه مقاله «تفاوت پذیرش و تحمل چیست؟» را نیز به شما پیشنهاد میکند تا با جوانب بیشتری درباره فرایند اصل پذیرش در زندگی آشنا شوید.
رکود و توقف
همه چیز در ذهن انسانها، به صورت بایدها و نبایدها تقسیم میشود. ما مغز را طوری برنامه ریزی میکنیم که مقاوم و واکنش پذیر باشد. ما باورها و رفتارهای خود را مستحکم میکنیم و خود را طوری آماده میکنیم که طبق قوانین ذهنی خود عمل کنیم و وقتی همه چیز طبق برنامه ریزی پیش نرود، نگران میشویم و احساس شکست میکنیم.
به جای پذیرش لحظه و حل مسئله، از این منظر به چالشها میپردازیم که «اینطوری قرار نبود!» و خود را سرزنش میکنیم. مقاومت تغییر ایجاد نمیکند. تغییر را راکد میکند و انسان را در مقابل شرایط جدید .منفعل و عصبی میکند.
بهارمن مطالعه مقاله «حل مسئله چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
فشار و استرس زیاد
استرس مزمن یکی دیگر از عوارض جانبی است که در زندگی با آن سروکله میزنیم. معمولاً ما سعی میکنیم افراد و موقعیتها را مجبور کنیم که انتظارات ما را برآورده کنند، سپس احساس ناامیدی و شکست میکنیم.
طبیعتاً این شرایط ما را در حالت استرس قرار میدهد. چگونه میتوانیم جهان را کنترل و تغییر دهیم؟ این ما را نگران میکند و به روابط آسیب میزند. در حالی که با اصل پذیرش در زندگی و ایمان به قدرت پذیرش میتوان رنجها و سختیها را با استرس کمتر پشت سر گذاشت. هرچه ما کمتر استرس داشته باشیم موقعیت را شفافتر میبینیم و میتوانیم حل کنیم.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه استرس را به آرامش تبدیل کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
2. آثار قدرت پذیرش
پذیرش پیش نیاز تغییر و تحول است. این به ما امکان میدهد به حالت مغزی بهینه برسیم، جایی که میتوانیم به دیگران همدلی کنیم و مشکلات را حل کنیم. وقتی آنچه هست را بپذیریم، مغز را یکپارچه میکنیم و میتوانیم به درخشندگی و پیشرفت دسترسی پیدا کنیم.
نتایج استفاده از قدرت پذیرش عبارتاند از:
- دادن و دریافت همدلی، مهربانی و شفقت بدون احساس فداکاری.
- تعیین حد و مرز بدون شرط گذاشتن برای عشق.
- برقراری روابط پایدار با مهارتهای ارتباطی که شما را به مردم نزدیکتر میکند و به شما کمک میکند تا بقیه را بهتر درک کنید.
3. قدرت پذیرش و کودکان
وقتی از قدرت پذیرش با کودکان استفاده میکنیم، دنیای درونی آنها را تأیید میکنیم. ما این پیام را میفرستیم، “من شما را میبینم و شما را میشنوم.” ما به کودک همانطور که هستند پاسخ میدهیم، نه آنطور که فکر میکنیم باید باشند.
- آنقدرها هم بد نیست.
- نگرانش نباش
- دست از سروصدا کردن؛ چیز مهمی نیست
- بهش فکر نکن کار دیگری انجام دهید تا ذهنتان از آن دور شود.
شاید والدینتان شما را از احساساتتان نجات دادهاند و شما را از انتخابهای ضعیف نجات دادهاند. هر چه سختتر با احساسات خود مبارزه کنید، آنها سرسختانهتر خود را ابراز میکنند. در نهایت، ما آنها را با پرخاشگری، عصبانیت، صدا زدن، ناله کردن و سایر رفتارهای آزاردهنده رفتار خواهیم کرد.
اگر در عوض اجازه دهیم احساساتمان نمایان شوند و آنها را بپذیریم، چالشهای سخت را راحتتر میشود حل کرد.
اگر به موضوع این مقاله علاقه مند هستید، بهارمن مطالعه مقاله «انواع خویشتن داری چیست؟ و چگونه به خویشتن داری برسیم؟» را نیز به شما پیشنهاد می کند تا با جوانب بیشتری درباره فرایند اصل پذیرش در زندگی آشنا شوید.
4. چگونه با قدرت پذیرش نقاط منفی را تغییر دهیم؟
وقتی به قدرت پذیرش خود برسید میتوانید نقاط ضعف خود را با دقت و شفاف ببینید. وقتی به خودشناسی برسید برای تغییر باورها و تغییر شخصیت خود فاصله زیادی ندارید و میتوانید با تقویت نقاط مثبت خود و تغییر ویژگیهای منفی به تحول و رشد و پیشرفت دست پیدا کنید. نکته مهم این است که قدرت پذیرش مقدمه تغییر و تحول است.
برای این مسیر باید خود را دوست داشت و به نقاط ضعف خود مسلط بود.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
5. قدرت پذیرش یا…
علیرغم آرزوها، برنامهها و بهترین تلاشهای ما، جهان همیشه به راه ما پیش نخواهد رفت. آدمها همیشه آنطور که ما ترجیح میدهیم رفتار نخواهند کرد. ما میتوانیم با این واقعیت مبارزه کنیم، استرس و درگیری ایجاد کنیم و به جای راهحل، روی مشکلات تمرکز کنیم.
یا میتوانیم هر لحظه و افراد حاضر در آن را به جای نادیده گرفتن، پرت کردن، فرار یا انکار آنچه اتفاق میافتد، در آغوش بگیریم. این به معنای استعفا یا توافق نیست. این چارچوب ذهنی را فراهم میکند که تغییر را ترویج میکند و امکان دسترسی به همدلی و حل مشکل را فراهم میکند.
بهارمن مطالعه مقاله «سه دسته اصلی مهارت های زندگی برای نوجوانان» را به شما و دوستان نوجوان تان پیشنهاد می کند.
سخن پایانی درباره چگونه به قدرت پذیرش برسیم؟
با قدرت پذیرش زندگی شیرینتر و آرامتر است. ما با اصل پذیرش میتوانیم احساسات خود و دیگران را درک کنیم، نقاط ضعف خود را به ویژگیهای مثبت تبدیل کنیم و در زندگی با رعایت اصل پذیرش خود و دیگران، مشکلات را سریعتر حل کنیم. برای پیشرفت و موفقیت در زندگی قدرت پذیرش مانند چوب جادویی ما را به آرزوهایمان میرساند و زندگی را رؤیایی میکند. شاد و موفق باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.
عالی بود این مقاله.
بسیار عالی .ممنون از مطلب مفید و موثرتون. خداقوت