6 نکته چگونه فن بیان کودکان را تقویت کنیم؟ + 4 بازی
صحبت کردن در جمع یک مهارت قدرتمند است، اما کودکان ما و حتی خیلی وقتها بزرگترها از انجام آن میترسند. در واقع، این ترس فن بیان کودکان تا بزرگسالی برای بسیاری از مردم یک ترس رایج باقی میماند. برخی از بچهها به طور طبیعی سخنرانان خوبی هستند و با خوش زبان کودکانه مجلس را دست میگیرند، در حالی که برخی دیگر از ایستادن در مقابل حضار و صحبت با آنها میترسند.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- اهمیت سخنرانی در جمع چیست؟
- تمرین فن بیان کودکان چیست؟
- چگونه آرامش کودک را فراهم کنیم؟
- بازیهای فن بیان کودکان چیست؟
اهمیت سخنرانی در جمع چیست؟
سخنرانی عمومی مهارتهای ارتباطی کلی جوانان را بهبود میبخشد، عزت نفس و اعتماد به نفس را افزایش میدهد، افکار آنها را برنامه ریزی و سازماندهی میکند، ایدههای خود را در مقابل کلاس بیان میکند و مهارتهای رهبری را توسعه میدهد. این یک مهارت ضروری برای یادگیری و تسلط است. این یکی از آن مهارتهایی است که به آنها در مسیر تحصیلی و حرفهای کمک میکند.
سخنرانی عمومی در فهرست چیزهایی که مردم از آنها میترسند در رتبه بالایی قرار دارد. اجازه ندهید فرزندتان این ترس را ایجاد کند. اگر فرصتی برای صحبت کردن فرزندتان در جمع فراهم شد، آنها را تشویق کنید که این کار را انجام دهند. خبر خوب این است که این مهارت را میتوان در طول زمان به رشد رساند. در اینجا چند راه برای یادگیری و تمرین صحبت کردن در جمع و فن بیان کودکان وجود دارد.
تقویت فن بیان کودکان
برای تقویت فن بیان کودکان خود باید یک نکته مهم را از اول راه با شما قرارداد کنیم. هرگز کودک خود را مجبور نکنید در جمع به یک باره شعرش را بخواند. اصرار زیاد برای کاری که فرزند دوست ندارد و یا از آن میترسد، اعتماد به نفس او را پایین میآورد و یا او را لجوج میکند.
مهارت فن بیان کودکان را با بازی و تمرینهای ساده یاد دهید و همیشه یک شنونده خوب برای احساس فرزند خود باشید. ترسها و اضطرابهای او را بشنوید، با توضیح مراحل سخنرانی خیالش را آسوده کنید و باز هم تصمیم را به عهده خودش بگذارید.
1. چگونه خود را معرفی کنیم؟
آیا فرزند شما در حضور همکلاسیهایش، معلمانش یا افراد کاملاً غریبه سخنرانی میکند؟ این به آنها کمک میکند سخنرانیای بسازند که برای آن مخاطب خاص پاسخگو باشد. در بین افراد جدید حتماً قبل از شروع صحبت خودش را معرفی کند و دلیل حضورش در سخنرانی را بگوید.
بهارمن مطالعه مقاله «راهکار تقویت حافظه کودکان» را به شما پیشنهاد میکند.
2. تمرین فن بیان کودکان
یک راه مؤثر برای کودک شما برای مقابله با اضطراب سخنرانی در جمع، آماده کردن سخنرانی است. مطمئن شوید که هر روز حداقل یک ساعت را برای تمرین سخنرانی خود اختصاص دهید. بگذارید جلوی آینه تمرین کنند یا صدای خود را ضبط کنند تا ببینند کجا میتوانند پیشرفت کنند با تمرین فن بیان کودکان، آنها به صحبت کردن مسلط میشوند.
تمرین فن بیان کودکان کمک میکند تا برای سخنرانی آماده شوند. اگر برخی از عوامل حواس پرتی ظاهر شوند، وحشت نمیکنند و فراموش نمیکنند. کودکان خود را برای تمرین سخنرانی مجبور نکنید کار سختی انجام دهند. آنها میتوانند مطالبی که لازم است به حافظه بسپارند را در حال بازی با عروسکها و ماشینک هایشان زمزمه کنند. حتماً لازم نیست که حالت کلاس حفظ سخنرانی خشک باشد.
3. لحن و سرعت بیان
هنگامی که کودک از محتوای سخنرانی مطمئن شد، به او کمک کنید تا روی سبک سخنرانی تمرکز کند. به آنها بیاموزید که واضح و جسورانه و بدون لکنت صحبت کنند. سرعت نباید خیلی سریع یا خیلی آهسته باشد. میتوانید برای یادگیری این نکات به کودک خود، خودتان با خطا انجام دهید و از او بخواهید ایراد کارتان را بگیرد و درستش را اجرا کند.
بهارمن مطالعه مقاله «اصول سخنرانی کوتاه» را به شما پیشنهاد میکند.
4. لباس سخنرانی
یک لباس مناسب برای سخنرانی کودک خود انتخاب کنید. چه بخواهید چه نخواهید، ظاهر بر نحوه درک مخاطب از سخنران تأثیر میگذارد. اجازه دهید کودک لباسی راحت و در عین حال زیبا انتخاب کند که به او احساس اعتماد به نفس میدهد.
5. مدیریت اشتباهات
مهم نیست که کودک چقدر آماده است، به او بگویید که ممکن است اشتباهاتی در روی سن رخ دهد. به آنها بگویید که این اتفاق برای بهترین سخنرانان رخ میدهد، بنابراین در صورت تلو خوردن آنها نباید وحشت کنند. بیشتر اوقات، مخاطب حتی متوجه نمیشود که گوینده اشتباه کرده است.
با این حال، اگر اشتباه کودک قابل توجه است، به او بیاموزید که آن را بپذیرد و ادامه دهد. به آنها بگویید که مخاطب بیشتر از آن چیزی که آنها تصور میکنند بخشنده است.
بهارمن مطالعه مقاله «قرص کاهش استرس سخنرانی» را به شما پیشنهاد میکند.
6. چگونه آرامش کودک را فراهم کنیم؟
قبل از سخنرانی به کودک خود یک یادآوری بدهید تا از نظر ذهنی آماده سخنرانی باشد. همچنین او باید خوب استراحت کرده باشد تا در هنگام سخنرانی کسل نباشد. سخنرانی را با حرکات و رفتار خود به کودک شبیه یک کار استرسزا نشان ندهید، بگذارید از تشویق مخاطبان لذت ببرد و سخنرانی را یک بازی هیجانانگیز بداند که قواعد خاص خودش را دارد. اگر بیش از حد استرس داشته باشند، ممکن است بر گفتار آنها تأثیر بگذارد.
به آنها کمک کنید تا چند تکنیک آرامسازی را یاد بگیرند که میتوانند قبل از رفتن روی صحنه تمرین کنند. این طبیعی است که قبل از سخنرانی کمی استرس داشته باشند؛ اما شما باید منبع آرامش آنها باشید. با راهنماییها و تکنیکهای مناسب، بچهها میتوانند سخنرانی عمومی و به یاد ماندنی ارائه کنند.
بازی فن بیان کودکان چیست؟
بازیها و فعالیتهای جذاب زیادی برای بچهها وجود دارد تا مهارتهای سخنرانی عمومی خود را توسعه دهند. در ادامه برخی از این بازیهای جذاب را به شما پیشنهاد میکنیم تا با کودک خود در خانه تمرین کنید.
1. داستان گویی با کارتهای بازی:
نام افراد، مکانها و اشیا را روی کارتهای جداگانه بنویسید. همه کارتها را در یک کاسه قرار دهید، از بچههای خود دعوت کنید تا هر دو کارت را انتخاب کنند و داستانی را تعریف کنید که دو کلمه موجود در کارتها را به هم متصل میکند. این به کودکان در تمرین صحبت کردن و آماده کردن سخنرانی کمک میکند.
بهارمن مطالعه مقاله «9 بازی مفید برای تمرکز در کودکان» را به شما پیشنهاد میکند.
2. چرخش کلمه:
کلمات تصادفی را روی یک تکه کاغذ بنویسید. برای مثال کلمات تولد، کیک، پنیر، صندلی، سرسره، پری، اسب شاخدار، صبح بخیر، و… هنگامی که کارتهای زیادی دارید، آنها را در یک جعبه قرار دهید و از کودک خود دعوت کنید تا کارتی را انتخاب کند و اطلاعات و توضیحی درباره کلمه یا شی را به اشتراک بگذارد. این بازی با هدف تقویت قوه تخیل آنها و تشویق آنها به صحبت روان و بداهه انجام میشود.
3. بازی بیایید مناظره کنیم:
کودکان بزرگتر از این بازی لذت خواهند برد؛ زیرا توانایی تفکر خلاق و یادگیری بحث کردن را در آنها تقویت میکند. برای تقویت فن بیان در دانش آموزان این بازی مناسب است. فهرستی از موضوعات بحث برانگیز تهیه کنید و فرزندان خود را به چالش بکشید تا 30 ثانیه در جهت موافقت و 30 ثانیه از جایگاه مخالف صحبت کنند.
بچه ها میتوانند به دو گروه تقسیم شوند و یک گروه موافق موضوع باشند و یک گروه مخالف و سر نظراتشان به نوبت گفتگو کنند و دلیل بیاورند.
4. بازی ببین و بگو:
از فرزندانتان بخواهید آنچه را که در یک دقیقه میبینند از نظر شکل، رنگ و آنچه در اطرافشان اتفاق میافتد توصیف کنند. این بازی را میتوان در حین رانندگی، پیاده روی در پارک و یا استفاده از وسایل نقلیه عمومی انجام داد. این بازی بچهها را تشویق میکند تا مهارتهای مشاهده خود را که برای خوب صحبت کردن حیاتی است، تقویت کنند.
حرف پایانی
سخنرانی و فن بیان کودکان را به عنوان مهارت مهم در نظر بگیرید، به آنها کمک کنید که اگر دوست دارند شعرشان را در جمع بخوانند، استرس کمتری داشته باشند. وقتی بچهها در سنین پایین آموزش میبینند، میتوانند به سخنرانان مطمئن و موثر تبدیل شوند و ترس از سخنرانی در جمع را از دست بدهند.
در این مقاله به بررسی روشهای تقویت فن بیان کودکان پرداختیم. از طریق تمرینهای فن بیان، به کودکان کمک میکنیم تا مهارتهای خود در ارتباط با دیگران را بهبود بخشند. همچنین، توجه به لحن و سرعت بیان، لباس سخنرانی مناسب، مدیریت اشتباهات، و ایجاد آرامش در کودکان، از مواردی است که میتواند در تقویت فن بیان آنها مؤثر باشد.
همچنین، ایجاد بازیهای فن بیان، میتواند روند یادگیری را جذابتر و پویاتر کند. بنابراین، با توجه به این روشها، میتوانیم به بهبود فن بیان کودکان کمک کرده و ارتباط آنان با دیگران را تقویت کنیم.🌻
دیدگاهتان را بنویسید