11 اصل روانشناسی پول
روانشناسی پول قوانین مهمی درباره امنیت مالی، سرمایه گذاری و پرداخت بدهیها و به دست آوردن استقلال مالی به شما میآموزد. مهارت روانشناسی پول و سرمایه کاملاً اکتسابی است و ربطی به هوش یا تحصیلات ندارد، برای تقویت امنیت مالی خود کافی است با آموزشهای ما همراه باشید.
در این مطب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- روانشناسی پول چیست؟
- چگونه بدهیهای خود را پرداخت کنیم؟
- امنیت مالی چیست؟
- چگونه تصمیمگیریهای مالی اتفاق میافتد؟
کتاب روانشناسی پول
کتاب روانشناسی پول با بررسی دنیای تجارت و سرمایه گذاری از نظر روانشناسی و تاریخی به بررسی نقش عوامل رفتاری مختلف در موفقیتها و شرکتهای تجاری میپردازد. این کتاب نشان میدهد که چگونه انگیزههای انسانی و عواملی خارج از تصمیمهای ما، مانند ریسککردن و یا تجربیان گذشته در موفقیتهای تجاری نقش دارند.
بهارمن مطالعه مقاله «بی پولی و حل آن» را به شما پیشنهاد میکند.
خلاصه کتاب روانشناسی پول
موضوع این کتاب به طور خلاصه به مهارت پولدار شدن اشاره دارد. با داستانهای کوتاه واقعی از زندگی سرمایه گذاران مختلف در سراسر جهان و روایت توأمان موفقیتها و شکستهایمان، سعی دارد نشان دهد که یادگیری مهارتهای رفتاری یا به عبارتی درک اهمیت روانشناسی پول از جنبههای فنی کارکردن با پول مهمتر است.
در این مقاله به نکات مهم این کتاب و خلاصه مطالب جمعآوریشده از تحقیقات دیگر میپردازیم تا شما با روانشناسی پول و نگاهکردن به اقتصاد از زاویه دیگر آشنا شوید.
1. مهارت اقتصادی
کار کردن با پول، کمی به هوش و بیشتر به رفتار و افکارتان بستگی دارد. آموزش رفتار حتی برای افراد باهوش نیز دشوار است. نابغهای که کنترل احساساتش را از دست بدهد، میتواند فاجعهای مالی بیافریند و افراد عادی و فاقد تحصیلات مالی، اگر مهارتهای رفتاری مناسبی داشته باشند میتوانند ثروتمند باشند. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه پولدار شویم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
2. تصمیم گیری مالی
افراد مختلف در خانوادههای مختلف با درآمدها و ارزشهای متفاوت در مناطق مختلف جهان وبا اقتصادهای متفاوت متولد میشوند. هرکس تجربه منحصر به فرد خودش را به عملکرد جهان دارد. چیزهایی که خودتان تجربه کردهاید الزامآورتر و ضروریتر از چیزهایی است، از دیگران میآموزید.
بنابراین، همه مادر طول زندگی به مجموعه دیدگاهها در مورد نحوه کار با پول اعتقاد پیدا میکنیم که از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همه افراد باهوش یکسان میتوانند درباره نحوه و دلیل وقوع رکود اقتصادی و چگونگی سرمایه گذاری پولشان اولویتهایی را در نظر داشته باشند و در میزان ریسک پذیری اختلافنظر داشته باشند.
3. تجربه شخصی
وقتی اقتصاددانها میخواهند برای رفتارهای مالی مدلسازی کنند، اغلب به یک داستان راحت و دمدستی متوسل میشوند؛ توضیحی بر اینکه افراد وقتی میخواهند تصمیماتی برای نفع شخصی خود بگیرند، کاملاً منطقی تصمیم میگیرند که سود آنها را به حداکثر برساند؛ اما در حقیقت و واقعیت که همه چیز آشفتهتر و پیچیدهتر از این توضیح شسته رفته است.
در سال ۲۰۰۶ دو اقتصاددان پژوهشی در خصوص «چه کارهایی که با پول انجام میدهیم؟» ترتیب دادند، شاید فکر کنید از نظر منطقی افراد باید بر اساس اهداف و ویژگیهای گزینههای سرمایه گذاری موجود تصمیم بگیرند که چگونه از پولشان استفاده کنند.
اما این کاری نیست که مردم انجام میدهند. این اقتصاددانان طی پژوهش خود دریافتند که تصمیمات مربوط به سرمایهگذاری به شدت به تجربیات افراد به خصوص تجربیات ابتدای دوران بزرگسالی بستگی دارد. در واقع یافتهها و تحقیقات آنها نشان میدهد که تمایل سرمایهگذاران به ریسک کردن یا نکردن بیشتر به سابقه شخصی و احساسات آنها بستگی دارد نه به هوش یا تحصیلات و…
4. مفاهیم اقتصادی به زبان ساده
به دلیل نوپا بودن مفاهیم اقتصادی و ضرورت توجه به آنها، شاید تعریف آن به سادگی امکان پذیر نباشد. نکته بعدی که توضیح میدهد چرا تصمیم گیری در مورد پول دشوار است؟ و چرا رفتارهای اشتباه زیادی در این زمینه از افراد سر میزند؟ این است که بحث در این باره هنوز موضوع بسیار جدیدی محسوب میشود. پس اشتباه کردن درباره سرمایه خود نشان میدهد که ما در این حوزه تازهکار هستیم.
بهارمن مطالعه مقاله «بهترین شغل برای زنان خانه دار» را به شما پیشنهاد میکند.
5. الگوی اقتصادی
یکی از گزینههای مهم روانشناسی پول این است که به تجزیه و تحلیل الگوهای موفق و شکست خورده بپردازیم. هر چه یک الگو رایجتر و عمومیتر باشد، احتمال اینکه برای زندگی و تصمیمات مالی شما قابل اجرا باشد بیشتر است.
پس در زندگی افراد موفق و پولدار به این نکته توجه کنید که شما قرار نیست جزئیات را از آنها الگوبرداری کنید. ممکن است تصمیمی در شرایط خاص آنها نتیجه داده باشد که در شرایط به خصوص شما اجرای آن درست نباشد. چیزی که شما میتوانید الگوی بگیرید، نگاه و عملکرد کلی آنها در مسیر موفقیت است.
6. طمع ثروت
همواره برای کسب درآمد با قاعده “به اندازه کافی” سرمایه گذاری را محتاطانه و محافظهکارانه ادامه دهید. شاید فکر کنید این کار فرصتها را از شما میگیرد؛ اما به این فکر کنید که نقطه مقابل “به اندازه کافی” چیزی به نام ” طمع بی اندازه” به ثروت اندوزی است؛ یعنی اشتهای سیری ناپذیری برای بیشتر خواستن…
بهارمن مطالعه مقاله «استقلال مالی دانشجو» را به شما پیشنهاد میکند.
7. حفظ سرمایه و ثروت
سرمایه گذاری خوب به معنی گرفتن تصمیمات خوب و نتیجه عالی نیست. آنچه که اهمیت دارد تداوم در کسب و کار است. همه ما روشهای مختلف پول در آوردن و حفظ سرمایه خود مرحله سخت و مهمتر است.
این کار نیازمند صرفه جویی و برنامه ریزی مالی است. در نهایت چگونه میتوانیم چیزی را که به دست آوردیم حفظ کنیم؟ فقط و فقط با پشتکار و تمرین. این نکته باید سرمشق استراتژی شما در سرمایه گذاری باشد.
8. سرمایه گذاری اضطراری
برای داشتن امنیت مالی استفاده از کارت اعتباری و انواع وام به هیچ وجه راه منطقی نیست. برای داشتن استقلال مالی نگاه خود به امور مالیتان تغییر دهید. گام اول ایجاد یک سرمایه اضطراری اولیه است برای آنکه هنگام بروز رویدادهای ناگوار دست و پایتان را گم نکنید.
همیشه مبلغی را به عنوان سرمایه استراتژی اولیه و به اصطلاح ساده روز مبادا کنار بگذارید. هرچند آن مبلغ بسیار زیاد نباشد؛ اما میتواند شروع خوبی باشد و در شرایط بحرانی به کارتان آید اگر مجبور شدید که چیزی از آن بردارید، باید هرچه سریعتر آن را جایگزین کنید. بهارمن مطالعه مقاله «استقلال مالی» را به شما پیشنهاد میکند.
9. پرداخت بدهی
برای تحول مالی بدهیهای خود را به ترتیب اندازهشان یادداشت کنید. از قبض کوچک تلفن تا وام بزرگ مسکنتان همه را یادداشت کنید و از قلم نیندازید. بعد از آن با پرداخت کوچکترین بدهی خود پرداخت بدهیهای خود را به جدیت آغاز کنید. زمانی که بدهیهای کوچک پرداخت شدند، توانمندی شما افزایش یافته و به درستی خواهید فهمید که چطور با بدهیهای بزرگتر و دشوارتر برخورد کنید.
10. امنیت مالی
برخی از مردم امنیت مالی را با داشتن خانه اتومبیل و داشتن یک حساب پس انداز ناچیز تعریف میکنند. در حالی که اتفاقات غیر قابلپیشبینی؛ مانند رکود اقتصادی و از دست دادن کار میتواند به راحتی و امنیت مالی شما را در خطر قرار دهد.
آنچه که اهمیت دارد شناخت روش های استقلال مالی است که با دوری جستن از بدهیها و داشتن سرمایه اضطراری اولیه به دست میآید، همچنین فکر کردن به بازنشستگی و در نظر گرفتن مبلغی برای آن روزها میتواند از امنیت مالی شما را افزایش دهد.
11. شکست در سرمایه گذاری
آمارها نشان میدهد که یک سرمایهگذاری میتواند در ۵۰ درصد موارد اشتباه کند و همچنان ثروتمند بماند. این نتیجه برای ما شاید باور کردنش سخت باشد؛ اما نشان میدهد که شکست در کارها تا چه اندازه عادی است و باید آنها را ناچیز بدانیم و در هنگام شکست واکنش افراطی نشان ندهیم؛
بلکه باقدرت حل مسئله معضل را مدیریت کنیم. هر چقدر شما بر روی کاری که انجام میدهید، استقامت داشته باشید و برای آن تلاش کنید و اصول سرمایه گذاری را بدانید، نتیجه مثبت خواهد بود.
سخن پایانی روانشناسی پول
در این مقاله با بررسی محتوای خلاصه کتاب روانشناسی پول و چند کتاب دیگر، به راه و رسم سرمایه گذاری، پساندازکردن و رسیدن به استقلال مالی پرداختیم. برای پیشرفت در شغل، درآمد و سرمایه گذاری شما آرزوی خیر میکنیم و امیدواریم که روز به روز در کسب و کارتان موفقتر باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
برای کار کردن با پول،باید مهارت های رفتاری را آموزش ببینیم،از تجربیات خود و بقیه استفاده کنیم،طمع نکنیم،الگوهای موفق و شکست خورده را تحلیل کنیم،بدهی های خودرا به ترتیب اندازه بنویسیم و موقع شکست،خود را نبازیم
عالی بود ممنون
سلام و درود کیان عزیز
خوشحالم که مطلب روانشناسی پول برای شما مفید بوده
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.