6 گام استقلال مالی در زندگی
اگر استقلال مالی در زندگی جریان داشته باشد بسیاری از نگرانیها و استرسهای بیهوده از بین میروند. داشتن استقلال مالی و اشتغال زنان و مردان علاوه بر ایجاد درآمد و رفاه مالی، پیامدهای مثبت روحی و روانی دارد. در این مطلب به فواید استقلال مالی اشاره میکنیم. همچنین برای داشتن استقلال مالی در زندگی به سؤال چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟ نیز پاسخ خواهیم داد.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- مزایا و فواید استقلال مالی چیست؟
- چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟
- موانع استقلال مالی چیست؟
- چگونه بودجه و پس انداز داشته باشیم؟
آرزوی بزرگ
آیا آرزوی روزی را دارید که نگرانیهای مالی نداشته باشید؟ خبر خوب: دستیابی به استقلال مالی در زندگی ممکن است سادهتر از آن چیزی باشد که فکر میکنید. با ایجاد عادتهایی که به شما کمک میکند تا در اهداف خود بمانید، آزادی مالی و آرامش و رفاه به زندگی شما جریان مییابد.
استقلال مالی چیست؟
استقلال مالی یعنی چه؟ در حالی که هیچ تعریف مشخص و واحدی برای ای نوع استقلال وجود ندارد، این اصطلاح معمولاً شامل یک یا چند هدف زیر است:
عدم وابستگی مالی: دیگر لازم نیست برای رفع نیازهای مالی خود به دیگران وابسته باشید.
زندگی بدون بدهی: برای پرداخت بدهیها و وامها یک برنامه منظم و بودجه تعیین شده است.
اشتغال و کسب و کار: کار کردن به این دلیل که میخواهید، نه به این دلیل که مجبورید.
مدیریت مالی: اتکا به پس انداز، سرمایه گذاری و سایر اشکال درآمد غیرفعال برای پرداخت صورت حسابها و خرجها
مزایای استقلال مالی
زمانی که به هدف بزرگی مانند استقلال درآمد و اشتغال متعهد میشوید، مهم است که از انگیزه دستیابی به آن آگاه باشید. در ذهن داشتن “چرا” میتواند به شما کمک کند در مسیر خود بمانید. در اینجا برخی از مزایای استقلال مالی در زندگی آورده شده است، اما ممکن است شما دلایل و انگیزههای شخصیتری برای استقلال مالی در زندگی خود داشته باشید، پس به چرا فکر کنید.
گذراندن وقت و مدیریت زمان
این نوع استقلال به شما این توانایی را میدهد که انتخاب کنید چگونه وقت خود را بگذرانید. این میتواند به این معنا باشد که کمتر کار کنید و زمان بیشتری را با فرزندان خود بگذرانید، بیشتر سفر کنید یا در یک شغل جانبی کار کنید که به آن علاقه دارید.
نحوه اشتغال و کسب درآمد
با استقلال و داشتن توان مالی مناسب، توانایی تصمیمگیری و انتخاب کاری که میخواهید انجام دهید را به دست میآورید. در واقع شما به یک شغل وابسته نیستید که ممکن است فقط به خاطر پرداخت به موقع چکها یا وامهایتان مشغول آن باشید و در درونتان از انجامش متنفر باشید.
کاهش استرس
پول همه مشکلات را حل نمیکند، اما داشتن مقدار کافی از آن برای پوشش هزینههای شما به طور قابل توجهی استرس شما را کاهش میدهد و برای رسیدن به آرامش کم حال شما خواهد بود. اگر در زمینه کاهش استرس دوست دارید بیشتر بدانید، راهکارهای خوبی در مقاله «راه های کاهش اضطراب و استرس» برای شما آورده شده است.
روابط بهبود یافته
استقلال در پول همچنین میتواند به بهبود روابط منجر شود. وقتی در مورد پول استرس ندارید، میتوانید روی ایجاد ارتباطات عمیقتر با افراد زندگی خود تمرکز کنید. کمتر برای دعوا با همسر و خانواده وجود دارد و فضای بیشتری برای همکاری و تصمیم گیری با هم وجود دارد.
استقلال مالی در زندگی
چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟ در این قسمت چند گام برای ایجاد استقلال مالی در زندگی به شما پیشنهاد میشود. همه چیز به تلاش شما بر میگردد، پس بادقت بخوانید و اجرا کنید.
1. اهداف مالی
اهداف مالی شما منحصر و اختصاصی شماست. به اهداف بلند مدت خود فکر کنید. استقلال و آزادی مالی را چطور تعریف میکند؟ در آرزوی داشتن یک خانه مستقل هستید؟ یک درآمد ثابت؟ سن و وضعیت مالی شما بر انتخاب اهداف شما تأثیر میگذارد. اگر در دهه 20 یا 30 سالگی خود هستید، چندین دهه فرصت دارید تا به اهداف خود برسید و توانایی ریسک کردن بیشتر را دارید.
در آن سن، حتی ممکن است بخواهید آنچه به عنوان استراتژی استقلال مالی در زندگی، بازنشستگی زودهنگام شناخته میشود، دنبال کنید که شامل یک استراتژی پس انداز و سرمایه گذاری است که به شما امکان میدهد خیلی زودتر از حالت عادی بازنشسته شوید.
2. برنامه ریزی مالی
از هم اکنون که میخواهید به هدف خود برسید، در فواصل زمانی معینی، نقاط عطف مالی تعیین کنید و زمان معقولی را برای انجام هر مرحله به خود اختصاص دهید. در آن زمان مقرر شما باید چه هدفی را اجرا کرده باشید؟ به چه نتایجی رسیده باشید؟ برای خود برنامه کاری و برنامه ریزی مالی داشته باشید.
همچنین شکستن هدف بلند مدت خود به مراحل کوچک میتواند به شما کمک کند پیشرفت خود را اندازه گیری کرده و در مسیر خود بمانید. بهارمن مطالعه مقاله «نحوه برنامه ریزی بلند مدت» و «برنامه ریزی هفتگی» را به شما پیشنهاد میکند.
نکته: مشاوره با یک مشاور مالی به شما کمک میکند تا با توجه به وضعیت مالی و جدول زمانی، اهداف شما واقعبینانه و قابل دستیابی باشد. پس از انجام برنامه خود، به طور منظم با مشاور خود تماس بگیرید تا میزان عملکرد آن را ارزیابی کنید و در صورت لزوم تغییرات را انجام دهید.
3. بودجه ماهانه
سفر موفق شما به سمت استقلال مالی در زندگی بستگی زیادی به اقدامات شما دارد. در این مسیر کارهایی هستند که باید در مورد آنها بیاموزید و انجام دهید تا به استقلال آنطور که تعریف میکنید، برسید.
با تعیین بودجهای شروع کنید که درآمد و سایر داراییهای موجود را در نظر میگیرد، به شما امکان میدهد هزینههای زندگی خود را بپردازید و در صورت امکان، به شما امکان پس انداز و سرمایه گذاری میدهد.
بودجه خود را به عنوان نقشه راهی برای خودکفایی مالی در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که پول کجا میرود و چقدر شما به آن خرجها نیاز دارید؟ در صورت امکان هزینهها را کاهش دهید و فرصتهای بیشتری برای پس انداز و سرمایه گذاری ایجاد کنید.
4. آموزش مسائل مالی
تغییرات مربوطه در قانون مالیات را بررسی کنید. با اخبار و تحولات مالی در بازار سهام همراه باشید و در تنظیم سرمایه گذاری خود دقت کنید. دانش و آموزش مالی بهترین دفاع در برابر کلاهبردارانی است که سرمایهگذاران را برای کسب درآمد سریع شکار میکنند.
5. صندوق اضطراری
زندگی همیشه طبق برنامه ریزی پیش نمیرود. وقتی ماشین شما خراب میشود، مشکلات سلامتی پیشبینینشدهای را تجربه میکنید یا تحتتأثیر یک فاجعه طبیعی قرار میگیرید، بدون آمادگی مناسب ممکن است به وضعیت مالی شما ضربه بزند.
یک صندوق اختصاصی برای شرایط اضطراری میتواند به شما کمک کند تا از طوفان عبور کنید و از انباشت بدهی کارت اعتباری یا برداشت از حساب پس انداز و حسابهای سرمایه گذاری خود برای پرداخت هزینههای اضطراری جلوگیری کنید.
در نظر بگیرید که سه تا شش ماه از هزینههای زندگی را در حسابی که سودآور است، کنار بگذارید که در صورت نیاز به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
نکته: ایده خوبی است که در همان روزی که چک حقوق خود را دریافت میکنید، یک برداشت خودکار از صندوق اضطراری خود تنظیم کنید. به این ترتیب، هیچ وسوسهای برای خرج کردن آن پول وجود ندارد.
6. سلامتی مهمترین سرمایه انسانی
آیا میدانستید که مراقبت از سلامت جسمانی میتواند تأثیر مثبتی بر سلامت مالی شما داشته باشد؟ متأسفانه، برعکس این جمله نیز درست است، عدم رعایت سلامتی میتواند بر اهداف مالی شما تأثیر منفی بگذارد. برای مثال، اگر شرکت شما روزهای مرخصی محدودی دارد، میتواند بر سلامتی شما اثر بگذارد و در ادامه شما بازدهی مالی و کاری کمتری داشته باشید.
پس با مراجعه منظم به پزشکان و پیروی از توصیههای مربوط به هر مشکلی که پیش میآید، میتوانید سرمایه گذاری اساسی در سلامت جسمی و مالی خود داشته باشید. بسیاری از مسائل پزشکی را میتوان با تغییرات ساده در سبک زندگی، از جمله پیشگیری بیماری یا اجرای رژیم غذایی سالم حل کرد.
سخن پایانی استقلال مالی در زندگی
برای ساختن زندگی بهتر عوامل زیادی را باید در نظر بگیرید، یکی از آنها داشتن استقلال مالی در زندگی است. ما برای توسعه فردی و داشتن یک زندگی موفق یکی از گامهای مهم آن را توضیح دادیم و به سؤالهای ذهن شما از جمله استقلال مالی چیست؟ و چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟ پاسخ دادیم. شاد و موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید